Levi Strauss & Co på History Marketing Summit 2017

– Jag kommer berätta om hur vi bland annat använder vår historia inom PR för att befästa vår roll som skaparna bakom blåa jeans. Tracey Panek, historiker på Levi Strauss & Co är en av talarna på History Marketing Summit den 3 oktober.

Hela programmet för HMS2017 hittar du här 

Levis Strauss & Co grundades 1853 i San Francisco av den tyska immigranten Levis Strauss. Till en början var verksamheten en grosshandel för kläder, tyg, filtar, näsdukar och dylikt som såldes till varuhus runt om i landet.

1873 fick Strauss, tillsammans med Jacob Davies, ett amerikanskt patent för metoden att nita samman byxor och började tillverka vad man kallade ”koppar-nitade midjeoveraller” i denim. Modellen var den klassiska 501 men kallades vid tiden XX – en fackterm som signalerade högsta kvalité. XX var också benämningen på den denim som användes och som kom från New Hampshires Amoskeag Manufacturing Company.

13 år senare introducerades den klassiska läderlappen med de två hästarna som drar ett par jeans mellan sig med texten ”there’s no use they can’t be ripped” som märkning på byxorna. Ett sätt att visa på styrkan hos Levis jeansmodell och befästa Levi Strauss status som den ursprungliga och patenterade nit-metoden. Den första modellen för kvinnor – Lady Levi’s lanseras 1918 men först tio år senare 1928 registreras namnet Levi’s som ett varumärke. Den ikoniska röda lappen introducerades 1936. På Levi’s historiska webbsidor kan du läsa mer om företagets kon-fyllda historia.

Tracey Panek, historiker på Levi’s Strauss & Co är en av talarna på History Marketing Summit den 3 oktober på Nalen i Stockholm.

– Jag kommer berätta om hur vi använder vårt arv för att introducera nya produkter inspirerade av våra ikoniska original och för att skapa kontakt med våra passionerade fans genom story telling. Jag kommer att dela med mig av insikter som jag fick under arbetet med Levi’s® Project Jacquard Google Trucker Jacket och vår senaste pressrelase om Viola, världens äldsta blå-jeans modell för kvinnor.

Boka din plats nu! 

Dela med dig av dina tankar