Det sägs att det var när industrimagnaten Cornelius Vanderbilt bodde på det lyxiga hotellet Moon’s Lake House Lodge som han ville testa på husets specialitet – friterad potatis. När Vanderbilt klagade på att potatisen var för tjock och blöt tog kocken George Crum illa vid sig. Han gjorde en omgång till, men även denna gång blev responsen den samma. Crum skar då potatisen i papperstunna skivor och saltade rikligt – nu skulle han minsann visa Vanderbilt hur äckligt det var att äta så tunt skuren och saltad potatis. Vanderbilt älskade dock rätten och beställde in flera omgångar. Ryktet om Crums skapelse spred sig och han öppnade snart en restaurang för sina “Saratoga Crisps”. Det idag så älskade chipset var fött.

På samma sätt är framgångsrika produkter som Coca-Cola, glasstruten, Velcro, mikrovågsugnen, penicillin och post-its resultatet av ett misslyckat försök till att skapa något helt annat. Att sedan inse storheten i sitt misstag får väl snarare räknas som en fråga om entreprenörskap.

Läs hela listan här