21 okt: ”I världsutställningarnas tid” på Antikvariat

Boken ”I världsutställningarnas tid. Kungahus, näringsliv och medier” presenteras på Antikvariat Verklighetsflykt

Antikvariat Verklighetsflykt gör den 21 oktober ett litet jippo av de stora jippona. Då gästas antikvariatet av Anders Houltz, docent i teknik- och vetenskapshistoria och medförfattare till boken ”I världsutställningarnas tid”. Då får ni höra mer om det förra sekelskiftets världsutställningar i bland annat Paris, London och Stockholm. Chokladkungar, glaspalats och framtidstro! Vad mer kan man önska? Kanske ett glas vin och några salta pinnar? Det finns också.

Välkommen!

Var: Antikvariat Verklighetsflykt i Gamla stan

När: Lördagen den 21 oktober, kl15.00.

Mer om evenemanget finns på Antikvariatets Facebook sida

Om boken:

Mellan 1800-talets mitt och första världskrigets utbrott var de stora utställningarna modernitetens och framtidstrons spegel. De var en arena för näringslivet, men också för kungahusen. En linje av kungligt engagemang kan följas från Crystal Palace i London 1851 till svenska utställningar som Stockholmsutställningen 1897 och Baltiska utställningen i Malmö 1914. I denna bok skildrar fem författare kungligheters agerande i denna nya massmediala offentlighet.

I världsutställningarnas tid är rikt illustrerad med bilder från Bernadottebiblioteket på Stockholms slott liksom från Centrum för Näringslivshistorias arkiv och andra samlingar.

Författare: Göran Alm, Anders Houltz, Björn Axel Johansson, Pelle Snickars och Jenny Stendahl.

Boken är utgiven på Förlaget Näringslivshistoria

Antikvariat Verklighetsflykt

 

 

Dela med dig av dina tankar