Biografier, tyska akademiker – och mat

På årets VdW-konferens sysslar vi med bilden av företagaren i media, film och litteraturen.

Första inlägget var ett sömnpiller som bara en tysk akademiker kan presentera. Hur kan man plocka isär ett så spännande ämne som hur man skriver biografier, så att bara ett revben återstår av allt kött och blod som en personbiografi kan vara.

Det var arkivarierna – inte litteraturforskarna som som fick kropp åt ämnet. Till exempel om Ottomotor. En och annan svensk kanske har hört talas om uppfinnaren av gasmotorn. Hundra år före sin tid, idag får man 50 procents rabatt på förmånsvärdet om man kör en sådan bil!

Vi är på Mercedes Museum, mer om det imorgon, kan i alla fall inte låta bli att ta med denna bild som ger ett hum om museets formspråk.

biografier-tyska-akademiker-och-mat

Igår åt jag och redaktör Blom oss igenom regionala specialiteter, Vågar inte tala med min diabetessköterska om hur mycket fett som Käsespätzle är gjord utav, den var i alla fall god!