Lediga tjänster: Vi söker 2 arkivarier!

Vi har två lediga tjänster för arkivarier. Tjänsterna är 12-månadersvikariat, med start 1 december 2017.

Centrum för Näringslivshistoria är en ideell förening med företag och organisationer som medlemmar och vårt ändamål är att bevara och berätta näringslivets historia. I våra lokaler i Bromma hanterar vi över 70 000 hyllmeter historiska arkiv från över 300 aktiva företag. Vi hjälper också företagen att aktivt använda sin historia. Bland samlingarna finns också flera tusen ägarlösa arkiv och ett bibliotek.

Vi utlyser nu två vikariat på 12 månader där arbetsuppgifterna består antingen av bemanning i vår bild- och faktasök, vilket är vår kombinerade kund- och forskarservice, eller arbete i vår uppdragsverksamhet, där vi ordnar och förtecknar arkiv åt våra medlemmar på uppdrag. I båda avdelningarna arbetar du i team på sex till tio personer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en akademisk examen med minst 40 poäng (60 hp) arkivvetenskap. Har du dessutom biblioteksutbildning är det meriterande.
  • är analytisk, nytänkande, kvalitetsmedveten och drivande.
  • har ett självgående och strukturerat arbetssätt samt förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter.
  • har god förmåga att uttrycka dig såväl i tal som skrift.
  • arbetar självständigt samtidigt som du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer.

Det är meriterande om du sedan tidigare har yrkeserfarenhet som arkivarie men vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens start är 1 december 2017. Anställningens placering är i våra lokaler på Grindstuvägen 48-50 i Bromma.

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2017. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Skicka din ansökan till Krister Hillerud krister.hillerud@naringslivshistoria.se, vice vd och chef för avdelningen medlemsservice och Per-Ola Karlsson p-o.karlsson@naringslivshistoria.se, arkivchef med ansvar för konsultuppdrag.

 

Dela med dig av dina tankar