På Centrum för Näringslivshistoria finns över 70 000 hyllmeter material att forska i på plats.  Dessutom kan man söka direkt på nätet i digitalt material. Här beskriver vi vilka arkiv och onlinetjänster som finns.

Våra kundföretags källmaterial beskriver den svenska näringslivshistorien. Det gör även den stora mängd ”herrelöst material” som kommer från nedlagda verksamheter.  Det här finns hos oss i Bromma:

Sök i våra digitaliserade samlingar

CfN Online är vårt digitala arkiv som är tillgängligt direkt på nätet. Där finns ett digitaliserat urval av det arkivmaterial som finns bevarat hos oss. Material som är tillgängligt för användning finns för närvarande från: Hantverkarna Stockholm, Brandförsäkringsverket, Ericssons historia i Spanien och källor till svenskt företagande i Ryssland.

Så funkar det att forska hos oss:

Vill du forska i ett visst, historiskt material mejlar du oss vad det är som eftersöks. Vi stämmer sedan av med det företag eller organisation som deponerat materialet hos CfN. Materialets ägare måste nämligen ge klartecken för varje forskarförfrågan. Därefter hjälper CfN:s arkivarier till med eftersök och framplockning. Tid för besök bokas in och  materialet kan studeras på plats i vår forskarsal i Bromma. Om deponenten ger sitt tillstånd finns också möjlighet att kopiera material och ta med. Material kan också digitaliseras om deponenten samtycker.

Viktigt att veta:

  • Öppettider Forskarsalen och vår telefon/mejlservice är tillgänglig för förfrågningar och bokade  besök mellan kl 09.00 och 16.00 på vardagar utom måndagar då vi öppnar 10.30 och fredagar då vi stänger kl 14.30. Lunchstängt alla dagar 11.30-12.30.
  • Kopiering av A4 kostar 2,50 kr, A3 kostar 3,50 kr. Betalas kontant eller mot faktura på minimum 100 kr. Vi har ej möjlighet att ta emot kortbetalningar.
  • Digitalisering: pris på förfrågan

När icke-kommersiella användare anlitar CfN:s researchtjänster är priset 500 kr i timmen + moms, alternativt betalas styckpris på bilder eller digitalisering av filmer beroende på sammanhang och förutsättningar. Den första timmen tar vi inte betalt för.