Idag, när ett helt digitalt bibliotek ryms i fickan uppskattas ofta en fysisk bok eller trycksak som något lite extra. Den går att ta på, läsa och bläddra i med eftertanke. Värd att spara i bokhyllan eller biblioteket.

Ett jubileum, en börsnotering eller större invigning är tillfällen då det kan kännas bra att göra ett avstamp i historien innan resan fortsätter framåt. När ditt företag förnyar sitt varumärke eller etablerar sig på en ny marknad kan en bok också bli en stark symbol för förändringen som sker. En signerad gåva till ägare, leverantörer, kunder eller medarbetare blir extra personlig.

Vi på Centrum för Näringslivshistoria hjälper dig berätta ditt företags historia i allt från färgstarka jubileumsböcker i coffetable-format till enklare trycksaker. Från antologier till sammanhängande berättelser om företagshistoria med en utvald balans av bilder och text. Biografier låter dig gå på djupet i din berättelse.

LKAB tog fram

LKAB tog fram "Boken om LKAB" för sitt 125 års-jubileum

"Det lilla extra - Historien om Atteviks", 60-sidig bok med mjuk rygg, utgiven 2015 för familjeföretagets 70-årsjubileum.

Fyra gånger om året kommer

Fyra gånger om året kommer "Företagshistoria", vår tidning som berättar historierna om svenska företag genom tiderna.

"Hakon Swenson : mannen bakom ICA" av Björn Edsta (2012)

"Gustaf De Laval : ett rastlöst snille" av Anders Johnson (2013)

"100 år av tillväxt", om näringsfrihetens fader Johan August Gripenstedt, av Per T Ohlsson (2012)

"Annonsdrottningen" av Ewonne Winblad (2011), om annonspionjären Sophie Gumaelius

"Statens spel - Penninglotteriet. Tipstjänst. Svenska Spel" av Hans de Geer (2011)

"Svenska karosserimakare" av Jan Ströman, utgiven 2010

"Invandrarna som byggde Sverige" av Anders Johnson (2010; uppdaterad utgåva 2015)

"ICA-handlaren - entreprenör, stöttepelare och idébärare" av Anders Johnson (2012)

BESTÄLL GÄRNA NÅGON AV VÅRA BÖCKER

Vi hjälper dig hela vägen

Du får hjälp hela vägen från idé till färdig produkt. I sin research utgår våra professionella arkivarier från ditt företags historieskatt: dokument, bilder, reklammaterial och tidiga produkter. Våra redaktörer hjälper dig skapa ett synopsis som ram för produktionen och producera innehåll som engagerar. Samarbeten med förlag säkerställer tryck med hög kvalitet, publicering, lagerhållning och distribution av dina böcker och trycksaker. Genom att återanvända hela eller delar av materialet digitalt förbättrar vi utväxlingen på din investering. Vi anpassar gärna ditt material även för publicering på webben.

En historieberättelse i bild och text

Ett välordnat historiskt arkiv lägger grunden för en historieberättelse som är autentisk och relevant idag. Ett rikt urval av bilder och fotografier blir extra värdefullt när du vill berätta historien i bokform. Äldre svartvita foton tillsammans med modernare färgfotografier av etablerade industri- och reklamfotografer ger ofta spännande kontraster.

Våra redaktörer är specialister på att skapa innehåll som engagerar med företagets historieskatt som bas. Oavsett om du vill publicera en hel bok eller en enklare trycksak hjälper vi dig sy ihop en lösning som känns relevant och intressant för din målgrupp.
För att kunna möta ditt och andra företags behov av hjälp, arbetar vi med ett stort nätverk av externa skribenter, författare och formgivare. På så sätt ser vi till att din produkt får rätt tonalitet, språk och formgivning utifrån dina kommunikationsmål och din målgrupps förväntningar.

Beställ gärna någon av våra böcker