SENASTE ARTIKLARNA
PRYLARNA
Varmkorven gör entré
Snabbmat finns idag i alla dess former från sushi till wraps. Av den mer traditionella typen är dock varmkorven med anor i Tyskland med som gjorde entré i svenskarnas matkultur 1897.
FÖRETAGEN
Företagsamma Stockholm: Bondegatan 59, Barnängen
Innan Barnängen började tillverka tvål så var det främst bläck som förknippades med namnet. Följ med till Bondegatan 59 på Södermalm i Stockholm där Barnängens grundare Johan Wilhelm Holmström hade sin fabrik.
MEST LÄST PÅ BIZSTORIES
Få vårt nyhetsbrev varannan vecka.
HISTORISKA CITAT
ANNONSDROTTNINGEN
-Sofia GumaeliusVägen till rikedom går genom trycksvärtan.
-Hans Werthén, f.d. vd ElectroluxMan säljer inga julgranar på annandagen.
RADIO CFN - VÅR PODD
NÄRINGSLIVET
Radio CfN #35 Målkonflikt som möjlighet
Hur kan industriell och kulturhistorisk hållbarhet samverka under den gröna omställningen? Samtal mellan Centrum för Näringslivshistorias forskningschef Anders Houltz, Swecos forsknings- och innovationsstrateg Charlie Gullström och journalisten Tobias Svanelid.
FÖRETAGEN
Podd: Gerald Engström om sin entreprenörsresa med Systemair
Från Skinnskatteberg har Gerald Engström sedan 1974 växt ventilationsbolaget Systemair till en global gigant. Via sitt Färna Invest investerar han nu även i andra företag, som när han nyss köpte konkursade klädkedjan Indiska för att omstrukturera den.
TV-SERIE: ENTREPRENÖRERNA
TV-SERIE: EDWARD BLOMS STOCKHOLM
FÖRETAGEN
Edward Bloms Stockholm: Introduktion
Näringslivshistorikern och matexperten Edward Blom guidar till olika platser i Stockholm. Lite Stockholmiana med glimten i ögat, från Edward som under många år arbetade på Centrum för Näringslivshistoria. (Serien ursprungligen visad i Svenska Dagbladets webb-tv-våren 2012.)
Få vårt nyhetsbrev varannan vecka.