Praktikant till Förlaget Näringslivshistoria

Vill du praktisera på Förlaget Näringslivshistoria hos Centrum för Näringslivshistoria? Vi tar emot praktikanter!

Förlaget Näringslivshistoria arbetar tiotalet redaktörer, bildredaktörer och arkivarier med vår berättarproduktion. Tillsammans med Centrum för Näringslivshistorias redaktion jobbar vi med uppdragspublikationer för våra kundföretag med både böcker och tidningar. Vi ger ut vår egen tidning Företagshistoria, och vi gör även publikationer för vårt forskningssekretariat.

Nu söker vi dig som vill praktisera på ett ganska nystartat förlag med fokus på historia. Vi tror att du är i slutet av din utbildning inom journalistik, kommunikation, ABM, förlagskunskap, kulturvetare eller liknande. Du har en god analytisk förmåga, är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och har känsla för att jobba med print och det taktila.

Inom ramen för praktikplatsen kommer du få jobba med research och innehållsskapande för våra tryckta produktioner. Observera att praktiken är oavlönad. Tidigare praktikanter har oftast gjort sin praktik hos oss inom ramen för en högskole- eller YR/YH/KY-utbildning.

Vi på Centrum för Näringslivshistoria har i över 40 år bevarat och berättat svenska företagshistoria – och därmed det svenska näringslivets historia. Vi är ett av världens största näringslivsarkiv och hos oss jobbar arkivarier, företagshistoriker, kommunikatörer och redaktörer med att ta hand om företagsarkiv och omvandla dem till berättelser. Vi gör detta på uppdrag av företagsledningar, ägare och näringslivet i stort.

Har du frågor om praktikplatsen, kontakta vår projekt- och produktionschef Jenny Bergman, jenny.bergman@naringslivshistoria.se. Eller bara sök direkt.

Klicka på knappen och mejla din ansökan med ett kort cv.

Dela med dig av dina tankar