Edward Blom

Writing fellow

Edward Blom har länge varit knuten till Centrum för Näringslivshistoria. Han var tidigare redaktör för tidskriften Företagsminnen och är nu krönikör i tidskriften Företagshistoria. Han skriver om handelshistoria, mat- och dryckeshistoria, sina egna framträdanden och kul anekdoter ur näringslivets historia.

Farväl

Det är snart dags att ta farväl! Under ett års tid kommer jag att vara tjänstledig från Centrum för Näringslivshistoria för att prova på den…

Kaotisk renovering

På min arbetsplats är tillvaron för närvarande tämligen kaotisk. Sedan veckor tillbaka pågår ett omfattande renoveringsarbete, som även medför att alla medarbetare måste flyttas runt…

Intervju med Hans De Geer

Häromdagen hade jag ett samtal med professor Hans De Geer här på Centrum för Näringslivshistoria. Han kanske är mest känd från sin tid som etikprofessor…

Medeltida kyrkokonst

Medeltida kyrkokonst är något som fascinerar mig oerhört. Samtidigt som den ofta håller en mycket hög konstnärlig kvalitet har den också ett religiöst djup som…

Historiska museet och Tvålpalatset

I mitt jobb ingår också att föreläsa om historia hos företag, organisationer och museer. Den här veckan har jag till exempel hunnit med att prata…

Handelns historia

Handelns historia hör till ett av mina absoluta favoritområden. En hel del av min tid under det senaste året har jag ägnat åt ett projekt…

Följ med mig till jobbet!

De som stiftat bekantskap med mig genom olika tv- och tidningssammanhang, kanske har fått uppfattningen att jag enkom flanerar runt mellan olika tv-inspelningar, barer och…

Retroburgare

History Marketing blir allt mer populärt. McDonald’s har under våren 2011 till och med erbjudit sina kunder en exakt kopia av sin första hamburgare från…

Rivningsraseriet raderar historien

Det nya rivningsraseriet, drabbar även näringslivshistorien Historien upprepar sig: På senare år har sorgligt nog rivningsraseriet åter börjat flamma upp. I Stockholm raderades ett helt…

Tips för den brödintresserade

En vän till Centrum för Näringslivshistoria den pensionerade bryggaren och jazzmusikern Mats Krantz är även en stor och hyperseriös bakentusiast. Nyligen blev hans bok Drömmen om…